Telemunca și digitalizarea raporturilor de muncă în contextul crizei Covid-19

„Dezbaterea online “Telemunca și digitalizarea raporturilor de muncă în contextul crizei Covid-19”, organizată în data de 9 iulie 2020 de Institutul European din România în parteneriat cu Euractiv Network a evidențiat faptul că aproximativ 20% dintre angajații europeni lucrează de acasă, cu un grad foarte ridicat de diversitate a raporturilor de muncă cu angajatorii. 

În cadrul aceluiași eveniment a fost subliniat dublul impact al telemuncii, atât asupra angajatului, cât și asupra angajatorului. Dacă angajatul beneficiază de autonomie și asigurarea respectării distanțării sociale, lipsa de predictibilitate îi poate crea dificultăți. De cealaltă parte, angajatorul are avantajul creșterii productivității și al scăderii costurilor. 

La nivel european se dorește găsirea unui echilibru între nevoia de flexibilitate a raporturilor de muncă și protecția salariatului, nu doar în contextul special al pandemiei, ci și raportat la tranziția digitală.”

Mai multe informații privind dezbaterea online sunt disponibile la adresa:

(Ionuț Mircea Marcu, expert Institutul European din România)

Chiar si in acest context fisa de pontaj ramane obligatorie. Pontajul electronic de la distanta nu este doar obligatia angajatorului, ci si dreptul sau. Este sansa sa de a verifica ca angajatul respecta contractul de munca, chiar si de acasa.

Noi am pregatit pentru aceste vremuri aplicatia Productivo Pontaj, cu care orice firma mica si mijlocie isi poate rezolva elegant pontajul angajatilor, fie ca lucreaza de la punctul de lucru sau de acasa.

Incearca si tu varianta gratuita si adopta digitalizarea, introdu pontajul electronic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *