Care este legislatia referitoare la pontaj?

Pontajul electronic la locul de muncă a fost votat în 14 mai 2019 ca fiind obligatoriu în toate statele membre UE.

Astfel că angajatorii sunt acum nevoiti să măsoare timpul efectiv de  muncă al fiecărui angajat, zilnic, și să compenseze corespunzător orele suplimentare.

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a decis în 14 mai 2019 că statele membre UE trebuie să oblige angajatorii să folosească un pontaj electronic la locul de muncă, sistem care să permită măsurarea cu exactitate a timpului de lucru al angajaţilor şi să compenseze cu bani sau zile libere, orele suplimentare.

Obligaţia de a implementa un pontaj eletronic la locul de muncă decurge din Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene şi din Directiva privind timpul de lucrul.

Sentinţa a fost dată de Curtea de Justiţie a Uniunii Europene iar decizia, care este deci valabilă pentru toate statele membre UE, este menită să reglementeze importanţa dreptului fundamental al fiecărui lucrător la o limitare a duratei maxime de lucru şi la perioade de repaus zilnic şi săptămânal, care este prevăzut în cartă şi al cărui conţinut este precizat de Directiva privind timpul de lucru.

Productivo Pontaj este aplicatia care te ajuta sa respecti Codul Muncii si sa ai toate documentele in ordine.

Principalele beneficii ale solutiei sunt:

  • Managementul poate monitoriza prezenta angajatilor in timp real (angajati prezenti, delegatii, concedii)
  • Departamentele HR si Contabilitate centralizeaza datele necesare intocmirii statului de plata, realizeaza Foaia colectiva de prezenta, evidentiaza orele de noapte, zilele de concediu, zilele de delegatie
  • Avantajul Logistic este ca solutia permite centralizarea mai multor puncte de lucru.
  • Telemunca: Productivo Pontaj  poate fi utilizat si pentru lucrul de acasa.